Norddjurslands Valgmenighed

Norddjurslands Valgmenighed er en Grundtvigsk Valgmenighed, dannet i 1948.

Menigheden består af ca. 600 medlemmer, og har til huse i den Gamle Skole i Vivild.

Menigheden benytter både Vivild og Vejlby Kirker til gudstjenester.

Vil man vide mere, eller man ønsker at melde sig ind, kontakt da valgmenighedspræst eller bestyrelsen.

Alle kan deltage i gudstjenester og aktiviteter også uden at være medlem.

Se mere på www.norddjurslands-valgmenighed.dk

6 dage siden

Norddjurslands Valgmenighed

Vi i menigheden fejrede i dag den officielle indsættelse af vores nye præst, Signe. Provsten stod for selve indsættelsen, der bl.a. indebar præsteprocession og efterfølgende reception på VGI. Med denne smukke dag har vi taget hul på et nyt kapitel. Tak til alle, der var med. ... Se mereSe mindre

Vi i menigheden fejrede i dag den officielle indsættelse af vores nye præst, Signe. Provsten stod for selve indsættelsen, der bl.a. indebar præsteprocession og efterfølgende reception på VGI. Med denne smukke dag har vi taget hul på et nyt kapitel. Tak til alle, der var med.Image attachmentImage attachment

Ane Gudrun Fur Øhrberg fortæller om sit forfatterskab og sine børnebøger til sæsonens første formiddagshøjskole på onsdag, d. 13. september. Foredraget beskriver hun således:
"”Forfatter, tegner, skuespiller eller…skjoldmø”. Sådan skrev jeg i min dagbog som 10-årig om mine fremtidsplaner. To af fremtidsplanerne går det lidt trægt med, men de andre to vil jeg gerne fortælle om. Og om hvor jeg er på rejsen for at komme tættere på målet om at skrive og illustrere flere bøger…og flere og flere bøger."
Kom og vær med til en hyggelig formiddag på onsdag kl. 10:00. Pris for foredrag, kaffe og frokost er 50 kr. Alle er velkomne!
... Se mereSe mindre

På torsdag, d. 7. september, bliver vores nye præst, Signe Riis Helbo, ordineret af biskop Henrik Wigh-Poulsen sammen med tre andre ordinanter. Det foregår i Aarhus Domkirke kl. 17 og alle er meget velkomne til at deltage. Ordinationen, der også kaldes præstevielsen, er en gudstjeneste, hvor en person ved bøn og håndspålæggelse indvies til at overtage et kirkeligt embede. Det bliver en stor dag både for Signe og menigheden, - vi håber på at kunne dele den med jer! ... Se mereSe mindre

På torsdag, d. 7. september, bliver vores nye præst, Signe Riis Helbo, ordineret af biskop Henrik Wigh-Poulsen sammen med tre andre ordinanter. Det foregår i Aarhus Domkirke kl. 17 og alle er meget velkomne til at deltage. Ordinationen, der også kaldes præstevielsen, er en gudstjeneste, hvor en person ved bøn og håndspålæggelse indvies til at overtage et kirkeligt embede. Det bliver en stor dag både for Signe og menigheden, - vi håber på at kunne dele den med jer!

 

Kommenter på Facebook

Der er også rørende tråde tilbage i vores familie, for Sven og Ellinor, mine forældre, Signes farfar og farmor, blev gift i Århus Domkirke- med Nordens længste kirkegulv. Så det er stort, at slægten krydser sit spor.

Så er dagen for gospelkoncerten med Rune Herholdt & the Gospel Brothers kommet. Det er kl. 19.30 i Vivild Kirke og vi glæder os:

I lighed med andre år er Valgmenigheden i samarbejde med Idrætsforeningen og Borgerforeningen, samt Allingåbro-Vivild og Omegnes Pensionistforening og Vivild sognemenighed, med til at arrangere en gospelkoncert i forbindelsen med Byfesten. Koncerten sætter i år punktum for nogle begivenhedsrige dage ved Byfesten, med en absolut velsyngende kvartet med Rune Herholdt og hans Gospel Brothers. Rune Herholdt har konfirmanderne i Valgmenigheden gennem en årrække truffet til såkaldt Gospel for konfirmander. Kom og syng med! Entre på 50 kroner betales ved indgangen. Børn under 14 går gratis med.
Der er ingen, der kan få folk op af stolene som Rune og hans band kan.

Vi håber på at se jer i aften!
... Se mereSe mindre

2 måneder siden

Norddjurslands Valgmenighed

Sensommermøde og kirkehøjskole I Odder Valgmenighed den 27. august for ” de fem østjyske valgmenigheder”.

I 2017 mødes vi i ” de fem østjyske valgmenigheder” blot én gang, nemlig til sensommermøde i Odder Valgmenighed d. 27. august.

Vi udvider programmet, så det bliver en blanding af det hidtidige sensommermøde og en kirkehøjskoledag.
Program for dagen ser således ud:

Vi mødes kl. 10.00 til kaffe i forsamlingshuset. Herefter er der 10.30 gudstjeneste ved valgmenighedspræst Kirsten Høg. 11.30 er der frokost i forsamlingshuset, som efterfølges af 30 minutters sangforedrag ved Kirsten Høg.

Klokken 13.00 begynder foredrag ved Jørn Henrik Petersen: ”Fra velfærdsstat til konkurrencestat. Har det med næstekærlighed at gøre?”

Dagen slutter kl. 14.30 med kaffebord og sang med tak for i dag.

Pris inkl. forplejning: 200 kr.

Tilmelding skal ske til præst eller bestyrelse gerne inden den 21. august.
Venlig hilsen bestyrelse og præster.
... Se mereSe mindre