Lørdag kunne Det kreative Hus fejre sin 1år’s fødselsdag og det blev gjort med prompt og pragt. Dagen igennem strømmede et stærkt kultur interesseret publikum til fra nær og fjern – lige fra dørene blev slået op til de igen blev lukket var der trængsel i døråbeningen, hvor alle 312 gæster blev modtaget af den lokale ”Hushovmester” Carl Christensen, der i dagen anledning var klædt på til opgaven i stilful outfit med dertilhørende speciel designet hovedbeklædning kreeret af den lokale kunsthåndværker Linnea Thejl. Derefter kunne man få en uformel rundvisning af  husets ”kustode” Helge Hansen der udstyret med klassisk bowlerhat førte sig frem på sin hjemmebane.

Dagen var et tre i en arrangement med fernisering af en galleri udstilling bestående af malerier kreeret af den lokale og talentfulde kunstmaler Pia Anita Jensen.  Fernisering bliver stilfuldt åbnet af Else Søjmark, formand for kultur-og udviklingsudvalget, der udtrykte stor beundring og annerkendelse over hvad Det Kreative Hus har formået at stable på benende for små midler på korte tid – og dernæst ikke mindre beundring over kvaliteten i Pia Anita Jensen malerier der tydelig bærer præg af høj klasse og stor kunst. Efterfølgende kunne Pia takke for de store ord og berettede bevægende om hvordan hun grundet sygdom måtte forlade arbejdsmarkedet, hvorefter hendes evner som billedkunstner udfoldede sig og blomstrede samtidig med at det har lagt en dæmper på hendes sygdom.  Udstillingen kan ses i Det Kreative Hus over de kommende måneder.

Formanden for Det Kreative Hus’s Vener Paul Busk Jensen bød efterfølgende Borgmester Jan Pedersen velkommen med ordene – ”Såfremt de mange rosende ord, vi får fra alle der knytter kendskab til Det Kreative Hus, ville blive fulgt op af bare en smule økonomisk opbakning, var der næsten ingen grænser for hvad vi kunne udvikle det til – i det mindste kunne vores mange dygtige kunsthåndværkere holde varmen”

Borgmesteren talte herefter om hvor stor beundring han har for Det Kreative Hus og de resultater der er opnået – både hvad angår de arbejdende stande og de mange mennesker og foreninger der har fået et lokal samlingssted i huset og kunne berette at man helt til Grenå har hørt om begreber som Q60 og Allingåbro Matros Forening.  Sidst – men ikke mindst – bemærkede Borgmesteren, at det heller ikke var gået upåagtet hen, at Det Kreative Hus også huser og sponsorerer iværksættere.

Resten af dagen var huset fuld af liv – både hvad angår de utallige gæster og de 18 kunsthåndværkere der udstillede deres unikke produkter og samtidig gav demonstrationer på deres håndværk.

Sidste del af ”tre i en” var Husets dygtige lokale Handskemager Dorthe Flarup Mikkelsen, der værd at bemærke er den sidste Handskemager der uddannet i Danmark. Dorthe demonstrerede sit arbejde i det åbne værksted hvor hun fremstiller handsker og andet skind arbejde. Ud over at man kan bestille sin helt egen handske i det blødeste og lækre læder holder Dorthe også ”Gør det selv” kurser i sit værksted.

Dagen igennem var der et lækket kaffe og kagebord, der ivrigt blev besøgt af de mange gæster for bedre at kunne fordøje de utrolig mange fantastiske produkter og indtryk som Det Kreativ Hus bød på ved sin 1år’s fødselsdag.

PBJ/22.01.2017