I går holdt Allingåbro Borgerforening i samarbejde med Spejderne, den traditionsrige Havnefest.
Syngepigerne havde slået sig sammen med Matrosforeningen og sammen satte de liv i Lunden med dejlige sange fra en svunden tid.

I år havde vi været så heldige at Betinna Buhl og Per Mandrup, i samarbejde med Norddjurs Kommune, havde lagt vejen forbi Allingåbro, hvor de sammen med en lang række lokale producenter, gav smagsprøver på lækkerier fra området. Formand for kultur og udviklingsudvalget i Norddjurs Else Søjmark bød velkommen.

Til den traditionsrige del af Havnefesten hører Bolde i åen, som er et lotteri hvor den hurtigste bold er vinderbolden og også i år underholdt Tony Trifolikum alle de barnlige sjæle. På begge sider af åen var der nok at kigge på, der var mange kræmmere, Oldtimerne var der med deres flotte biler og spejderne havde arrangeret små konkurrencer og serverede pandekager og medister.

I år blev der også startet to nye traditioner. Den første er kajkagekonkurrence,  matrosen Bjarke Christensen, Rasmus Højgaard fra Madxpressen og Marianne Dall havde modigt sagt ja til at deltage, hvor det gælder om at spise flest kajkager på tre minutter. Bjarke løb med titlen som Kajkagemester 2017 og gavekortet på 500 kr til Bacheriet, og mon ikke han står klar til at udfordrer igen næste år. Den anden nye tradition er klassekonkurrencen, hvor skolebørnene i Allingåbro Børneby konkurrerede i, klassevis, at stille op med flest både, hvem der havde den båd med mest x-faktor og hvilken båd der var hurtigst. 14 både stillede op, hvor af de 7 var fra 1.A, som vandt 500 kr til klassekassen for flest både. Julie Jensen havde lavet den båd, som Carl fra Allingåbro Matros forening helst ville reddes af, hvis han fik brug for det og Tobias Ravn Jensen havde den hurtigste båd, de vandt begge 500kr til deres klassekasse.

Vindernumrene for “Bolde i åen” konkurrence er:
1 præmie 2000 kr. nr. 586
2 præmie 1000 kr. nr. 451
3 præmie 500 kr. nr. 592

Allingåbro Borgerforening vil gerne sige tak til alle jer som hjalp og alle de mange besøgende. Vi ses igen til næste år.

Her kan du høre Benno Blæsild fortælle om hvorfor det er vi holder havnefest i Allingåbro

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2lbjNQLWgdA[/embedyt]