Projekbeskrivelse

Norddjurslands Valgmenighed er en Grundtvigsk Valgmenighed, dannet i 1948.

Menigheden består af ca. 600 medlemmer, og har til huse i den Gamle Skole i Vivild.

Menigheden benytter både Vivild og Vejlby Kirker til gudstjenester.

Vil man vide mere, eller man ønsker at melde sig ind, kontakt da valgmenighedspræst eller bestyrelsen.

Alle kan deltage i gudstjenester og aktiviteter også uden at være medlem.

Se mere på www.norddjurslands-valgmenighed.dk

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

En ny uge er igang, og jeg synes, det er blevet tid til at sende jer lidt præstelige tanker. Denne gang om taknemmelighed, glæde og sorg - noget mange af os kan kæmpe ekstra med i denne tid. Jeg beklager, at der er lidt vind i mikrofonen - det er foråret, der synger til os.. Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet nedenfor ☀️ ... Se mereSe mindre

Video image

Kommenter på Facebook

OPDATERING VEDR. CORONA-RESTRIKTIONER

Kære menighed,

I aftes talte vores statsminister endnu engang til os alle. Denne gang var vi mange, der forventede en tale om håb, og om udsigten til, at vi igen kan mødes i fysiske fællesskaber og tage imod den forestående sommer sammen. Ganske vist var der tale om genåbningens første fase, men jeg tror, vi er mange, der gik i seng efter pressemødet med følelsen af, at denne krise fortsat har lange udsigter. Det er ikke overraskende, men derfor kan det godt være trist - omend nødvendigt.

For vores menighed betyder det indtil videre, at ALLE VORES AKTIVITETER AFLYSES TIL OG MED D. 10. MAJ. Hvad angår det andet bemærkelsesværdige punkt i statsministerens tale, ang. aflysningen af "større forsamlinger" til og med august venter jeg med bævende spænding på at høre, hvordan sådan en "større forsamling" defineres. Meget er endnu uvist, hvad angår sommeren - men vi må holde fast i vores tro på og håb om, at alt igen bliver godt.

I DEN FORBINDELSE HAR JEG EN BØN TIL JER:
Er der noget, du godt kunne tænke dig at høre mine præstelige tanker (videooptagelser af få minutter, hvor jeg taler til menigheden) omkring i denne tid, må du ikke tøve med at sige det. Det kan være om alt mellem himmel og jord: fx ensomhed, taknemmelighed, frustration eller fællesskab - du kan stille et spørgsmål, eller starte en overvejelse i tråden nedenfor, eller sende mig en besked via siden her. Så vil jeg se, om jeg kan bidrage med lidt tanker til dig. For sandheden er, at de tanker, DU gør dig, er der helt sikkert også andre, der gør sig. Så lad os tænke tankerne sammen - selv hver for sig!

Solskinshilsner med ønsket om håb,
Signe Helbo
... Se mereSe mindre

I dag er det Palmesøndag, dagen hvor påskefortællingens første akt udspiller sig. Vi skulle traditionen tro have afholdt konfirmationer i dag, men desværre er mange ting i denne tid langt fra, som de plejer - det gælder også påsken. I år skal vi fejre den sammen, hver for sig.
Men kan man overhovedet det? Ja, det kan man! For i troens fællesskab er vi ét, uanset tid og sted. Derfor håber jeg, at I vil fejre gudstjeneste med mig, omend det ikke er det samme, som det plejer. Heldigvis tiltaler evangeliet os - præcis som det plejer!
... Se mereSe mindre

Video image

Kommenter på Facebook

Heldigvis nåede ministeren at komme til fornuft i løbet af dagen i går, hvorfor det nu fastholdes, at kirkerne holder lukket henover påsken. Situationen har pustet liv i en debat om, hvorfor Bilka må holde åbent påskedag, mens kirkerne ikke må. I går sendte vores præst, Signe, en kommentar til Kristeligt Dagblad, som avisen i dag har valgt at trykke. Godt nok er kirkerne lukket i påsken, selvom Bilka holder åbent, men som Signe skriver: Guds Ord lyder, omend kirkens dør er lukket. Det åndelige brød mætter os hele tiden i troen på Kristus - lad os takke for det, mens vi køber og spiser det daglige brød fra Bilka (eller bedre endnu: vores lokale købmænd). Det bliver minsandten en mærkelig påske, men Åndens fællesskab må nu vise sig stærkere end ethvert fysisk - og i dét fællesskab skal vi fejre påske sammen, selv hver for sig! ... Se mereSe mindre

Heldigvis nåede ministeren at komme til fornuft i løbet af dagen i går, hvorfor det nu fastholdes, at kirkerne holder lukket henover påsken. Situationen har pustet liv i en debat om, hvorfor Bilka må holde åbent påskedag, mens kirkerne ikke må. I går sendte vores præst, Signe, en kommentar til Kristeligt Dagblad, som avisen i dag har valgt at trykke. Godt nok er kirkerne lukket i påsken, selvom Bilka holder åbent, men som Signe skriver: Guds Ord lyder, omend kirkens dør er lukket. Det åndelige brød mætter os hele tiden i troen på Kristus - lad os takke for det, mens vi køber og spiser det daglige brød fra Bilka (eller bedre endnu: vores lokale købmænd). Det bliver minsandten en mærkelig påske, men Åndens fællesskab må nu vise sig stærkere end ethvert fysisk - og i dét fællesskab skal vi fejre påske sammen, selv hver for sig!
Load more