På Dagli’ Brugsen i Allingåbros parkeringsplads var det i eftermiddag vanskeligt at finde en parkeringsplads. Grunden var at finde i tre pavillioner og en brun og mintfarvet Citroën HY, som holdt parkeret ved siden af indgangen til Brugsen.  Den ældre bil er bygget om til et minikøkken – Go Cook Mobilen.

Go Cook er et koncept, der skal få madglæden frem hos børn. Og i samarbejde med 21 af landets Dagli’ Brugser laver Go Cook workshops for børn, hvor børnene selv laver maden. Det er Brugsuddeler Lars Nielsen, der har sørget for at Go Cook kom forbi Allingåbro i dag, og han fortæller at der har været rift om besøgene, rigtig mange Brugser vil gerne have besøg af Go Cook. Og vi forstår dem godt, det var virkelig et godt arrangement, og der var ingen tvivl om at de 16 børn, der havde tilmeldt sig workshoppen, virkelig fik en god oplevelse ud af det.

Og det gjorde Dagli Brugsens kunder også.  Børnene var også inde i Brugsen og dele smagsprøver ud på de lækre nordiske pandekager, som de selv havde kreeret. Udenfor ved de små køkkener var der også mange mødt op for at se børnene prøve kræfter med de mange lækre råvarer.

Personalet i Go Cook bussen bestod af fire voksne, hvor den ene var fra COOP, mens de tre øvrige var frivillige. De frivillige består hovedsageligt af studerende, som er i gang med at tage en uddannelse inden for ernæring. Derudover er Micki Cheng, fra Den Store Bagedyst, tilknyttet som ambassadør for Go Cook og han var også med i Allingåbro i dag, for at inspirerer børnene til at lave dejlig mad.

Og de blev inspireret og der blev lavet dejlig mad. De 16 børn der var med i dag har i hvert fald fået en masse input, til hvad det at lave mad også kan være.