KFUM Spejderne i Allingåbro havde lørdag d. 4. juni 2016 inviteret til stor spejderfest i anledning af deres 80 års jubilæum.

Dagen startede med flaghejsning for ledere, spejdere og grupperåd med familie, og derefter skulle det sidste lige gøres klar inden den officielle jubilæumsfest startede kl. 10:30

Mere end 100 børn, unge og ældre var mødt op for at fejre spejdernes jubilæum. Samtidig blev det også markeret, at en gennemgribende renovering af spejderhuset nu er blevet færdig. Hele foråret har ledere og gode hjælpere knoklet med at rive lofter ned, pudse vægge, ordne gulve og ikke mindst rydde op og sortere i mange års spejderminder. Nu fremstår huset lyst og venligt, med lyddæmpende lofter og lavenergi lysarmaturer og varmekilder, og de hvidmalede vægge prydes flot af spejdereffekter samlet gennem 80 år.

Jubilæumsfesten startede med en både højtidelig og humorfyldt friluftsgudstjeneste forestået af forh. provst Helge Quist Frandsen, hvorefter gruppeleder Lissa Pedersen bød velkommen og overrakte gaver til lederstaben for deres store engagement og arbejdsindsats for spejdergruppen.

Derefter var det borgmester Jan Petersens tur til at forestå den officielle indvielse af spejderhuset. Han roste lederne for deres arbejde og betonede vigtigheden af ildsjæle til at skabe sammenhold og udvikling i lokalsamfundet. Endvidere fandt han det positivt, at der er mulighed for at spejderhuset fremover også kan benyttes af alle borgere i Allingåbro. Sidste opgave for borgmesteren var at klippe snoren, som i dette tilfælde bestod af et reb som skulle hugges over med en økse. Det blev klaret i fin stil i første forsøg.

Jubilæumsmiddagen bestod af helstegt pattegris med lækkert tilbehør, og selvfølgelig kunne der også bages snobrød. Der blev holdt flere taler af de besøgende, og dagen sluttede med et skønt kagebord.

KFUM spejdergruppen i Allingåbro trives – trods de 80 år – i bedste velgående, og en varm og solrig dag skabte en perfekt kulisse til fejringen.