Allingåen er i den grad en del af Allingåbro´s DNA. Det samme kan siges om fællesskab, sammenhold og foreningsliv. Havnefesten rummer noget af det hele. I år løb festen af stablen 25. august i typisk dansk sensommervejr, som gav os både sol, skyer og en smule regn.

Til Havnefesten er der mange gode traditioner – motionsbanko, syngepiger, bolde i åen, tombola fra Byens Butik, udstilling af gamle biler fra CAD Oldtimerne, spejderne har aktiviteter og bager pandekager og marked på Ib´s plads.

Til de lidt mere nye traditioner hører kajkage-konkurrencen, klassekonkurrencen og auktionen. Kajkagekonkurrencen havde i år fordoblet deltagerantallet og var et noget af et tilløbsstykke. Hvor mange kajkager kan du spise på fire minutter?? Markus Møgelvang kunne spise de fem han fik tildelt + to mere, som blev lånt fra de andres tallerkener og dermed måtte Bjarke Christensen afstå titlen som uofficiel kajkagemester.

Klassekonkurrencen går ud på at børn kan vinde penge til deres klassekasse ved at stille op med deres hjemmebyggede skibe. Der dystes i tre kategorier: procentvis flest deltagende fra klassen, det flotteste skib – kyndigt vurderet af Allingåbro Matrosforening og sidst men ikke mindst det hurtigste skib på Allingåen. I år var det 6. klasse der vandt i kategorien flest deltagende, de havde nemlig brugt de første par uger efter sommerferien i faget Håndværk og Design på at fremstille hver deres båd. Allan fra 1. klasse vandt for det flotteste skib, mens Christian fra 2. klasse havde udtænkt en lynhurtig båd. Alle tre klasser modtager 500 kroner til deres klassekasse.

Havnefesten bød også på nye ting, fx var der i år en DJ som lavede en masse sjove lege med børnene, Allingåbro Sportsfiskerklub havde aktiviteter i og ved Åen og Allingåbro Står Sammen havde en stand hvor de præsenterede nogle af alle de projekter der er i gang i byen for tiden, samt tog imod nye ideer til kommende projekter. I teltet præsenterede Slagter Drachmann, Madxpressen og Dagli Brugsen nogle af de lækre varer som de producerer og/eller sælger.
Det var igen i år en rigtig hyggelig dag, og mange lagde turen forbi Lunden.

Tak til alle jer som har brugt tid og kræfter på at få det stablet på benene og til alle jer som kom forbi, uden jer var der ingen Havnefest. Vi glæder os allerede til næste år, 4. lørdag i august – til en hyggelig dag i Lunden