Allingåbro Sportsfiskerklub har her i foråret stiftet Allingåbro Krebselaug, som har til formål at bekæmpe signalkrebsen, som er i fuld gang med at ødelægge Allingåen. Normalt sender krebselauget de signalkrebs de fanger til destruktion på Aqua i Silkeborg, hvor de fodrer vaskebjørne med de invasive dyr. Men faktisk er signalkrebsen en delikat spise, og derfor har Allingåbro Borgerforening og Allingåbro Sportsfiskerklub indgået et samarbejde som skal give folk mulighed for at smage de små skadedyr. Havnefesten er ideel til denne lejlighed og vil sammen med det øvrige program danne en perfekt ramme for et krebsegilde. Takket være overskuddet fra Byens Butik har det været muligt at hyre Rasmus Bundgaard Nielsen, som har været kok i mere end 10 år og har en stor passion for faget. Han har arbejdet som både assisterende køkkenchef på Michelin restaurant og på andre restauranter og brasserier. Han er i dag en del af det danske Catering landshold frem mod OL i 2020 i Stuttgart og i semifinalen i San Pellegrino Young chef, hvor han skal til London og konkurrerer i november måned, om at komme til Milano til den store finale.

Krebselauget er allerede i fuld gang med at planlægge, hvordan de skal få fanget alle de krebs der skal bruges, for selv om de på gode dage kan fiske 1000 krebs, er der alligevel en del logistik der skal gå op, for at få hevet de mange dyr i land og få dem opbevaret i dagene op til Havnefesten.
Vi glæder os til at byder jer alle sammen velkommen til at smage på signalkrebsene, det er gratis, men hvis du ikke er til skalddyr, er det stadig muligt at købe andet mad på pladsen.

Vi ses til Havnefesten d 24. august i Lunden.