Uden for Byens Butik på Hovedgaden i Allingåbro er der pyntet op til påske, med dejlige gule sammenplantninger og farvestrålende påskeæg i de små træer ved siden af butikken. Inde i den lille butik emmer der også af påske, Mona som dagligt bestyrer butikken har netop pyntet den ene vindue op med genbrugsfund i flotte orange og røde farver, mens et vindue modsat i butikken er besat af påskehare og gule kyllinger i alle afskygninger. Butikken er fuld af nips og et mindre ud valg af genbrugsmøbler og tøj.

Det mindre udvalg skyldes dog imidlertid ikke at der mangler varer i Byens Butik. Faktisk har Byens Butik, som netop har haft 3 års fødselsdag, været nødt til at udvide, så der nu også er butikslokaler i det gamle slagteri i Jernbanegade. Her møder vi Lillian. Med det samme mærker man Lillians engagement i Allingåbro, hun brænder virkelig for at gøre Allingåbro til et smukt, sjovt og godt sted at leve. Samtidig er det et godt sted at henvende dig, hvis du har brug for at blive opdateret i Allingåbros nyere historie. Lillian er nemlig født og opvokset i Allingåbro og har igennem en årrække været formand for borgerforeningen.

Det er også gennem hendes engagement i Borgerforeningen at Byens Butik blev startet. Ideen bag butikken er at byens borgere kan aflevere deres brugte ting, hvor det så bliver gjort klar til videresalg. Overskuddet går udelukkende til Borgerforeningen og er de seneste år blevet brugt til udskiftning af flagalle ́en, og forskønnelse af Lunden i form af planter, plæneklipper, maling o.lign. Så det er ting vi alle har glæde af.

Byens butik er drevet af frivillige, men man møder også personer i jobtræning fra Norddjurs eller Randers Kommune. Men fælles for alle der arbejder i Byens Butik er, at de sætter en ære i at butikken går godt og det er et rart sted at være. Og det mærker man så snart man træder ind af døren i begge butikker. Der er en ro og varme i butikken som ikke skyldes radiatorer på overarbejde (faktisk er det kun personalets lille hyggelige kaffestue, der er opvarmet i de store lokaler på Jernbanegade), her står tiden stille og du kan i ro og fred gå og finde dit næste genbrugsklenodie. Måske er det også derfor at folk kommer langvejs fra for at handle eller aflevere effekter-

– det er bare et hyggeligt sted!
Byens Butik er åben hver dag og et besøg kan helt klart anbefales, hvis du lige står og mangler en lampe, en kommode eller måske har slået en underkop fra din oldemors kaffestel i stykker sandsynligheden for at finde noget du kan bruge er stor. Har du derimod noget, som du tænker, andre måske kunne få glæde af, kan du bytte det til et smil og en lidt skønnere by – Byens Butik!