Dykkere fra Nationalmuseet er i disse dage ved at finkæmme bunden af Allingåen ved Lunden. Det skyldes at der i november blev fundet en gammel mønt i åbrinken. Mønten er blevet undersøgt på Moesgård museum og er efterfølgende blevet sendt til konservering på Nationalmuseet. Mønten har vist sig at være en Søsling som kun har været i produktion fra 1651-55 og som primært er fundet på Sjælland.

Vi kender historien om da kaagfarten startede på Allingåen i 1865, men noget tyder på at også 200 år tidligere har været betydelig handel på stedet. Finder dykkerne yderligere tegn på at Allingåbro i 1600-tallet har været en større handelsby, vil der blive tale om en stor udgravning i Lunden, hvor åen midlertidigt vil blive omlagt for at gøre plads for udgravningen.  Undersøgelserne forventes at være afsluttet i starten af næste uge.

dykkereiaaen