35 procent af borgerne i både Ørsted og Allingåbro skal takke ja til fiber, for at EnergiMidt ruller ud med gravemaskinerne. Norddjurs Kommune bakker op om fiberkampagnen i de to byer, og projektleder Henrik Friis opfordrer borgerne til at gribe chancen for at fremtidssikre byerne.

EnergiMidt er lige nu i fuld gang med sin fiberkampagne i Ørsted og Allingåbro, og selv om interessen er stor, er der endnu et stykke vej til at nå de 35 procent.

– Vi har talt med mange af borgerne, når vi har besøgt byerne, og der er ingen tvivl om, at mange gerne vil have fiber til området. Vi mangler dog stadigvæk en del tilmeldinger, så der skal ske noget her de sidste par uger, siger Ole Buur Sahlholdt, markedskonsulent hos EnergiMidt.

Norddjurs Kommune har stor fokus på udbygningen af højhastighedsinternet under visionen ”gode forbindelser” og ønsker at sikre hele kommunen hurtige digitale forbindelser. Derfor bakker kommunen op om EnergiMidts fiberkampagner i Ørsted og Allingåbro.

– Højhastighedsinternet vil være med til at sikre, at vores nuværende og kommende borgere, vores erhvervsliv og iværksættere samt kommunen selv får de bedste digitale løsninger, forklarer Henrik Friis, projektleder i Norddjurs Kommune, som holder oplæg på på Allingåbro Hotel onsdag den 3. februar.

Han er ikke i tvivl om, at fiber vil være en stor fordel for byerne, fordi den digitale infrastruktur vil være vigtig i forhold til at tiltrække nye virksomheder og beboere til byerne.

– Etablering af højhastighedsinternet er vigtig, hvis vi vil indføre og udbygge digitale løsninger som eksempelvis velfærdsteknologi. Desuden viser undersøgelser, at det er nemmere at sælge et hus, der har adgang til en hurtig internetforbindelse, og det kan være svært at drive virksomhed, hvis man ikke har en ordentlig internetforbindelse, siger han videre.

35% er målet For at EnergiMidt graver fiber ned i Ørsted og Allingåbro, skal 35 procent af borgerne i begge byer bestille. Tallet er nøje beregnet for at sikre, at fiberinvesteringen er rentabel.

– Det ligger os meget på sinde at udbrede vores fibernet til flest muligt i vores forsyningsområde, og det er vi allerede langt med, men det skal også være en fornuftig investering for os, når vi udvider dækningen. Derfor stiller vi kravet om de 35 procent i Ørsted og Allingåbro, og i andre byer kan det være helt op til 50 procent. Det afhænger af antal indbyggere, hvor tæt de bor, og hvor tæt vi er på vores allerede etablerede fibernet, slutter Ole Buur Sahlholdt.

Søndag den 7. februar holder Ørsted borger og handelstandsforeningen fastelavnsfest i samarbejde med EnergiMidt på Ørsted Kro fra kl. 15. Her kan du få en snak om fordelene ved fiber, og der er fastelavnsoverraskelser til børnene. Tirsdag den 9. februar kan du desuden møde EnergiMidt på Allingåbro Hotel og torsdag den 11. februar på Ørsted Kro. Begge dage mellem kl. 14 og 20.