Formanden for Norddjurs Kommunes arbejdsmarkedsudvalg glæder sig til at takke Dronningen for Ridderkorset.
Efter knap 24 års tjeneste i kommunalpolitik blev John Saaby Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem og formand for arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune, i marts 2017 belønnet med Ridderkorset af Dannebrogordenen.

På kommunalbestyrelsesmødet om aftenen tirsdag d. 13. juni overrakte borgmester Jan Petersen formelt Ridderkorset til John Saaby Jensen og holdt en lille tale.
John Saaby Jensen siger om anerkendelsen fra Dronningen:

”Jeg er stolt og rigtig glad. Det er dejligt med et skulderklap. Lokalpolitik er blevet hårdere, siden jeg stillede op første gang, men jeg er stadig glad for at være med og føler, at jeg bliver anerkendt hver dag”.
Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian 5. i 1671 og har i sin nuværende form seks grader: Storkommandør, storkors, kommandør af 1. grad, kommandør, ridder af 1. grad og ridder.
Ordenen består af et hvid-emaljeret guld- eller sølvkors med rød kant, en kongekrone og den regerende monarks monogram. Den side, der bæres udadtil, har indskriften “Gud og Kongen” og i midten Christian 5.’s monogram.
John Saaby Jensen, som ikke genopstiller til efterårets kommunalvalg, planlægger en tur til København efter sommerferien for at takke Dronning Margrethe personligt for Ridderkorset.
”Jeg har haft fornøjelsen af at hilse på Dronningen før, blandt andet da regentparret besøgte Norddjurs i 2011. Det bliver en fornøjelse at møde hende igen, og jeg er spændt på, om hun kan huske mig”, siger han med et glimt i øjet.
I resten af 2017 sidder der to riddere af Dannebrog i Norddjurs’ kommunalbestyrelse. Torben Jensen, som heller ikke genopstiller ved kommunalvalget i november, fik således Ridderkorset i 2011.