Onsdag 27. april summede Allingåbroskolen endnu mere af liv end sædvanligt.

Skolen havde i anledning af Dansens Dag lavet en aftale med en ung professionel og eksamineret danseinstruktør, som kom og dansede med hele skolen. Alle klasser havde på skift en times undervisning med danseinstruktøren Emma og dansede forskellige danse, der passede til deres alder, kunnen og musiksmag.

Bevægelse er en vigtig del af den nye folkeskolereform, og onsdag d. 27. april fik Allingåbroskolens elever bevæget sig på en anden måde, end de plejer i den daglige undervisning. Der var høj musik og fuld fart på, og både elever og lærere fik sved på panden – og store smil på læben. “Det har været mega-sjovt” fortæller eleverne fra 0. kl. ivrigt, og deres pædagog Maibritt Mortensen fortsætter: “Vi har virkelig haft nogle dejlige timer, og vi har fået mange gode idéer til dans og bevægelse, som vi kan arbejde videre med i klassen”.

Flere af eleverne fra 4. klasse er overraskede over, hvor sjovt det er at danse. En af drengene forklarer lidt undrende: “Jeg troede ikke, det var noget for mig, men nu er jeg helt frisk og glad”, og en af kammeraterne uddyber: “Vi bliver bedre til at samarbejde, når vi laver en dans sammen og hjælper hinanden”. Alle er enige om, at det var været en god og spændende oplevelse. Dagen sluttede med et fælles “afdansningsbal”, hvor eleverne viste hinanden, hvad de havde lært. Der var fuld koncentration og store klapsalver til de dansende. Som afslutning på Dansens dag dansede hele skolen en stor fællesdans.