Den gamle station i Allingåbro ligger som noget af det første du møder når du drejer op af Hovedgaden. På trods af at regnen drypper stille ned på en kold aprildag står bygningen stolt og vidner om en svunden epoke i dansk jernbane historie, smukt restaureret efter gammel tradition.  Inde i den gamle stationsbygning er der stor aktivitet. Her holder Djursland for Fuld Damp nemlig til, og mandag den 2. maj starter de sæsonen for 20 gang, så alt skal være klappet og klart til at de mange besøgende turister og lokale kan komme på kanotur til Gl. Estrup eller få bragt kanoerne til Sjellebro og ro de godt 17 km tilbage til Allingåbro  –  eller cykle de godt 16 km på skinnecyklerne til feriecentret på den anden side af Uggelhuse, eller fortsætte helt til slutbommen, en strækning på 16 km.

På væggene hænger der gamle skilte og plakater fra DSB. Reol på reol er fuld af turistbrochurer fra hele Danmark, for selv om bygningen ikke længere huser turistbureau, så er det stadig muligt at hente inspiration til ferien i de stemningsfulde lokaler i den gamle stations bygning.  Djursland For Fuld Damp er en del af Djurspakken, som gør at der er endnu flere der lægger vejen forbi.

Vi får os en god snak med Ann, som er ansat hos Djursland for Fuld Damp. Hun fortæller om de tilbud de har, for selvom kanoer og skinnecykler er deres varemærker, er der også andre ting på paletten. Vidste du fx, at du for kun 90 kr. pr nat kan overnatte i den gamle togvogn? Det fungere som vandrehjem med overnatning i toget og bad, toilet og køkkenfaciliteter i det gamle pakhus ved siden af. Det er der også mange skoleklasser der benytter sig af. Du kan også leje veteranbusserne til kørsel i området.

Vi spørger Ann til hvordan det kan være at Djursland for Fuld Damp har valgt at være erhvervsmedlem i Borgerforeningen, svaret falder promte : ”Vi skal som erhvervsdrivende hjælpe hinanden, vi sender fx gerne turisterne videre til butikkerne i byen og de sender også folk herned. Det er et vigtigt fællesskab at være en del af”

Antallet af besøgende er rimeligt stabil, hvert år kommer over titusinder mennesker til Allingåbro for at besøge Djursland for Fuld Damp. Det er selvfølgelig meget afhængig af vejret.

Ude på skinnerne er cyklerne gjort klar, de står bare og venter på forårsvejr. I Lunden ligger kanoerne på række. På perronen er der placeret en række bordebænkesæt. Ann fortæller at de ikke kun er reserveret til besøgende hos Djursland for Fuld Damp, men at du er hjerteligt velkommen til at komme forbi med madpakken. I det hele taget føler vi os meget velkomne, og vi vil gerne opfordre dig til at slå et smut forbi Djursland for Fuld Damp, om så det er for en kanotur eller bare is på perronen mens ungerne leger.