Djurslands Bank ligger på Hovedgaden 8 i Allingåbro, og har bogstavelig talt ligget der i 100 år – over 100 år faktisk. Dog ikke lige i de lokaler som udgør Bankens afdeling idag, men den havde sin oprindelse i den store flotte bygning på hjørnet af Hovedgaden og Rougsøvej, dengang kendt som Folkebanken for Rougsø og Sønderhald Herred, så der er ingen tvivl om at rødderne er dybe i Allingåbro

Vi besøger Djurslands Bank en fredag lige efter frokost, der er stille på Hovedgaden, folk har endnu ikke fået fri fra arbejde. Inde i bankens store fælleskontor er der en rolig atmosfære, der lever op til den forventning om fortrolighed, man har når man går ind i en bank. Store grønne planter lyser op mellem de otte arbejdsstationer der er i kontoret, bagvæggen er et stort vinduesparti ud mod den utrolig smukke gårdhave bag ved banken. På væggene hænger billeder som er lavet af børnehaven i Allingåbro Børneby.

På bordene står der små skilte der lover kunderne god personlig rådgivning – både online og offline. Og i tillæg til offline rådgivning også kaffe, som gerne serveres fra deres mere end 40 år gamle folkevogns rugbrød de gladelig kører ud med til lokale arrangementer.

Vi skal møde Peter Møller, afdelingsdirektør og Tove Hjort Jensen som er filialleder i Allingåbro. Ikke til en snak om penge, men derimod til en snak om lokalt engagement og sammenhold. I Djurslands Bank har de en vision om at ville være lokale og synlige. De gør derfor meget ud af at deltage i og støtte arrangementer i lokalområdet.  Djurslands Bank støtter en bred vifte af forskellige foreninger og klubber, og det handler ikke om at det skal være store kommercielle ting, men lige så meget om at støtte op om variationen af tilbud i nærområdet. Når vi spørger ind til hvorfor Djurslands Bank er medlem af Allingåbro Borgerforening er der heller ingen tvivl – det at støtte op om sammenholdet i byen, som Borgerforeningen blandt andre står for, er vigtigt, vi kan ikke klare os uden hinanden.