J. H. Justesen & Søn har i mange år været at finde på Hovedgaden i Allingåbro. Helt tilbage i 1949 åbnede Flemming Justesens far butik, der hvor AJ mode ligger i dag.  I 1972 flyttede firmaet til de nuværende lokaler, lige overfor HK tanken og Djurslands Bank. Flemming er tredje generation af elektrikere i familien Justesen,  hans farfar var elektriker i Vejle, fortæller Flemming stolt, mens han viser fotoalbummet frem med de gamle billeder.

Inde i butikken tager Ulla imod, fra lofterne i vinduerne ud mod gaden hænger flotte lamper i mange afskygninger side om side, på bagvæggen står der bl.a. støvsugere og køkkenmaskiner, og i den modsatte ende af butikken står hvidevarer til udstilling. Tættest på kassen er der et bredt udvalg af støvsugerposer, pærer, sikringer osv.  Faktisk kan man få en del i butikken, som findes på El-Salgs hjemmeside – det er lige så hurtigt som at bestille på nettet, bare inkluderet en del mere service.

Ude bagved møder vi Jannie, Martin og Ole som sammen med Ulla og Flemming udgør arbejdsstyrken i firmaet. Ole og Martin er udlært ved Flemming og har været ansat i henholdsvis 42 og 21 år. De løser alle mulige slags el-opgaver og som de selv siger, er der aldrig 2 dage der er ens. Det er nærmest som at træde ind i en lille familie, hvor alle har det godt med hinanden.  En ting der går igen, når vi taler med dem alle fem er at service er i højsædet, og det er vi da heller ikke det mindste i tvivl om, når vi træder ind af døren til butikken.

Justesen har en af de ældste, hvis ikke den ældste forretning i Allingåbro, og de har gennem årene støttet op om fællesskabet i Allingåbro. Firmaet har altid været medlem af Allingåbro Handelsstandsforening, og Allingåbro Håndværker og Borgerforening, da det hed dette. De nævner et godt sammenhold med de øvrige erhvervsdrivende som en af de fordele der er ved at drive erhverv i Allingåbro.

Vi slutter hvor vi startede, ude i butikken blandt lamper, opvaskemaskiner og støvsugere, alt sammen up to date, oveni det er vi en historie rigere om et traditionsrigt familiefirma, en arbejdsplads hvor medarbejderne bliver hængende, en specialforretning lige her i hjertet af Allingåbro, som helt sikkert er et besøg værd.